Vill du bli uppringd?

Ring på 08-661 12 71 eller
använd kontaktformuläret nedan.

[contact-form-7 id="39" html_class="bli-uppringd-form"]
Senstex AB

Om oss

Senstex startades i början på 2011 av de två delägarna Torgny Andersson och Anders Prissberg. Torgny med lång erfarenhet inom textil från sina tidigare år i ledande befattningar på Borås Wäfveri/Krenholm och Anders som grundare och delägare i Sagaform-koncernen. Vi har känt varandra länge och pratat om att det vore kul och inspirerande att starta något tillsammans. Torgny var vid denna period tillgänglig efter konkursen av Borås Wäfveri/Krenholm och Anders arbetande som affärsutvecklingskonsult efter att ha sålt Sagaform. Då Senstex bildades skakade marknaden av skyhöga bomullspriser och det saknades en tydlig leverantör inom miljötextilier. Med vetskapen om bomullsproblematiken var vi båda helt övertygade om att miljötextilier kommer att vara framtiden och valde att satsa på att utveckla textilier som både har en hög funktionalitet och kvalitet, samt med omsorg om både miljö och hälsa.

Idag utgör vi tillsammans med vår personal ett drivet team som brinner för det vi gör. Att tillsammans med våra leverantörer och kunder förändra det traditionella synsättet på textil inom tvätteribranschen.

Så arbetar vi

Senstex produktutvecklar hälso och sjukvård- samt hotell-textilier och arbetar fokuserat bara med textilier mot tvätteribranschen.

Med vår bakgrund och tidigare erfarenhet av produktutveckling beslutade vi oss tidigt att tillsammans med våra leverantörer skapa en gemensam plattform. Vi tror inte på en traditionell leverantörs- och kundroll utan på ett tätt samarbete där vi tillsammans skapar nya produkter och förutsättningar som gynnar alla berörda över lång tid.

Vi ser inte bara en produkt utan vi erbjuder en helhetslösning som sträcker sig över hela produktions- och leveransprocessen. Textilierna ska i möjligaste mån kontinuerligt produktförbättras. Traditionellt ska ifrågasättas om vi ser ett bättre framtida alternativ. Vilka är morgondagens fibrer och sammansättningar för tvätteribranschen? Måste produktion av textilierna ske som tidigare? Kan något göras åt transporten? Vi ser många intressanta framtidslösningar inom ett flertal områden och arbetar redan på dem.

Vision

Att skapa hållbara textilier för Hälsa & Sjukvård samt Hotell & Restaurang

Mål

Senstex ska som leverantör till tvätteribranschen vara det naturliga valet som komplett textilleverantör, den mest pålitliga, punktliga och produktinnovativa samarbetspartnern.